Pistácie sa spájajú so sušeným ovocím, ktorému v Provence pre našu vianočnú terinu hovoríme „Mendiant“.
Solange Telme vyrába svoje teriny v Haute-Provence v Peyruis, čím udržiava rodinnú tradíciu, ktorá sa datuje až do roku 1947. Táto bravčová terina, plnená vidličkou, ktorá uprednostňuje kvalitu pred produktivitou, je skvelá k akýmkoľvek aperitívom na konci roka.
V ústach nájdeme výnimočnú chuť. Jemnú a rafinovanú, jej chuť je jemne zvýraznená Amarettom a korením, ktoré sa objavuje na záver. Jej krémová textúra je príjemná, rozpúšťa sa v ústach a napĺňa patro všetkými týmito príjemnými chuťovými tónmi.
Chuťové kombinácie: Vychutnajte si ako aperitív na čerstvom alebo ľahko opečenom chlebe, na čiernom chlebe ako prílohu k šalátu, na blinách...