Starnutie hrá hlavnú úlohu pri získavaní komplexných chutí a vytvára konečnú identitu. Trpezlivosť a odborné know-how majstra pivovarníka nám umožňujú získať jemné a guľaté korenie s ovocnými tónmi citrusov, orechov a gaštanov.
Baume de Bouteville Vieille Réserve, ktorý zreje 6 rokov v dubových sudoch, je výnimočný produkt inšpirovaný tradičným balzamikovým octom z Modeny. Toto korenie z Charente má špecifickosť zrenia v sudoch používaných na výrobu koňaku. Táto jedinečná vlastnosť mu dodáva charakteristický charakter a teplú farbu.
S úrovňou kyslosti nižšou ako u octa je Baume de Bouteville N°6 guľatý a ovocný. Baume de Bouteville odporúčajú hviezdni šéfkuchári Christopher Coutanceau a Thierry Verrat, ako aj Collège Culinaire de France. Hrozno Ugni Blanc, zasadené v srdci vinice Cognac, prosperuje v oceánskom podnebí Charentais. V súlade s rytmom ročných období vyvíja nezrovnateľné svieže a ovocné vône. Compagnie de Bouteville vyrába tento gurmánsky ocot s úctou k výnimočnému terroiru.
Ocot pochádza z trojitého zrenia v pivniciach v Bouteville v Charente. Technika ohrevu sudov v bednářstve a esencie dreva počas poslednej fázy rafinácie v sudoch dodávajú tomuto gurmánskemu octu ovocné tóny.